2016. február 9., kedd

Munka, hobbi, blog - a másik oldalról

Eliza az előző posztjában már kifejtette az elkövetkező időszaki terveit, céljait, munkáit, hobbiját és a blogunkban történő változásokat. Itt az ideje, hogy én is beszéljek egy kicsit a rövidtávú terveimről és hogy milyen témákról tervezek írni nektek:

Munka: Nos jelen pillanatban erről tudok a legkevesebbet mondani. A szerződésem a jelenlegi helyemen február végén lejár. A továbbiakról még nincs infóm: folytatás vagy véglegesítés vagy esetleg elköszönés lesz-e? Azon kívül, hogy nem rajtam múlik a dolog, jelenleg én sem vagyok benne biztos, hogy akarok maradni, ha esetleg felajánlanák. És ez nem csak a fizetés kérdése, bár jó lenne, ha emelnének valamennyit! Így, hogy már hivatalosan is diplomás lettem, nem feltétlen kellene a fizetésemnek egy érettségi nélküli ember fizetésével megegyeznie! Közben azon dolgozom, hogy kialakítsak egy passzív jövedelem forrást. És még az is benne van a pakliban, hogy adott esetben a főnökeim is és én is akarnám, hogy maradjak, de mégsem lehet majd! Jelenleg semmit sem tudok, plusz szabin is vagyok (február végén az utolsó két munkanapon dolgozom csak, mert 13 nap szabadságom van, hogy mire megyek vissza fogalmam sincs!), mert egyrészt ki kellett vennem, nehogy bennmaradjon. Másrészt pedig költözködöm, egyelőre nem saját lakásba, de ennek előéletéről már készült is egy külön poszt az Otthonteremtés című sorozatom következő részeként, amit majd megosztok veletek.

Hobbi: Talán nem árulok el vele sok titkot, hogy a sport, azon belül a futás a nagy szerelmem jelenleg. Erről készül majd egy írásom nektek. E mellett pedig az amatőr fotózás (jelenleg szigorúan csak mobillal!). Amiről időről időre kiteszek majd nektek gyöngyszemeket például a heti kedvencekbe. Ja meg az utazás lenne a tervek között - ha úgy állnának a csillagok - reményeim szerint ez is nemsokára beindul. Ezekről is tervezek, majd nektek írni. Ha akarom és lesz is munkám, akkor ezeket a hobbikat időhiány miatt valahogyan ötvözni kellene, amire már vannak is ötleteim, konkrét terveim. Meg vissza szeretnék rázódni abba is, hogy rendszeresen olvasok. Többek közt a Könyv Klub miatt is. 

Blog: A blogolás is kedves hobbimmá vált! :-) Eliza már vázolta a főbb pontokat, hogy milyen ütemezésben várhattok tőlünk írásokat ezen, illetve a másik blogon. Már folytattunk beszélgetéseket abban a témában, hogy hogyan tovább, milyen irányba folytatódjon a blogunk élete. Igyekszünk majd valahogyan egységesíteni a tartalmat (ezért is találtuk ki a heti kedvencek közös szerkesztését), de azt meg kell értenetek, hogy a mi kis blogunk most (február végével) kettészakad! Persze nem az elérhetőségében, hanem más okokból kifolyólag. Földrajzilag, a mi kis naplónk - ha biológiailag akarom megfogalmazni - fészekhagyó korba lépett és utána kétlaki életet fog élni. Mondhattuk, hogy eddig a blog székhelye Budapest volt (mivel mindketten itt éltünk), ez most kvázi megszűnik és ezentúl két kisvárosban fogunk élni: egy Dél-angliai, illetve egy Pest megyeiben. Tehát elhagyjuk a budapesti "fészkünket". Erről is tervezek egy posztot írni. A kétlaki életünk, pedig úgy alakul ki, hogy eddig rengeteg közös programunk volt, amik most a távolság miatt drasztikusan fognak csökkenni és tényleg majd két különélő barát életét figyelhetitek majd meg! Persze tervezzük, hogy találkoztunk: hazalátogatás, odakinti látogatás, esetleg közös nyaralás, közös kávézások európai városokban :-) és legyenek újabb közös élményeink, úgy mint az elmúlt egy évben, melyeknek egy részéről már titeket is tudattunk így a blogon keresztül. Hogy mindez hogyan fog majd működni, még nem tudjuk. Mindketten elkötelezettek vagyunk a folytatás mellett, mindkét blog esetében. A Könyv Klub ezen hónapban terveink szerint a zenével fog foglalkozni (életünk meghatározó együtteseivel, albumaival és az aktuális kedvencekkel). A Négyszemközt blogon pedig mindezen változások történéseit követhetitek majd figyelemmel februárban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése